Suosituimmat suomalaiset musiikkivideot

Suomessa musiikkimakua ovat perinteisesti säädelleet suuret radioasemat soittolistoineen. Niiden suosituimmat biisit ovat nousseet hiteiksi, jotka soivat niin autoradiossa, työpaikalla, jumppatunnilla kuin myös diskoissa. Erilaisten striimauspalveluiden tulo markkinoille on muuttanut musiikkimakua monimuotoisemmaksi ja kohti kärkeä ovat nousseet ns. autotallibänditkin, joista olisi tuskin kuultukaan ilman latauspalveluita. Televisioiden musiikkipuoleen painottuvat kykykisat ovat myös nostaneet pinnalle uusia lahjakkuuksia ja ne ovat samalla innostaneet musiikin harrastajia yrittämään yhä suuremmalla innolla kohti kuuluisuutta.YouTubeen kasatun Suomen suosituimmat musiikkivideot -listalle nousseet hitit ovat soineet tiuhaan tahtiin viime vuoden aikana soittolistoilla, radiossa ja esittäjät ovat keränneet jopa areenat täyteen katsojia.

Kärkikolmikosta löytyy yksi teinitähti ja kolme räppäriä

Hyvä esimerkki on suosittu Robin, joka nousi hitillään Frontside Ollie suosioon vuonna 2012 sosiaalisen median kautta. Aiemmin pinnalle on noustu levy-yhtiöiden nostamina, mutta Robin tuli pinnalle YouTuben kautta. Biisiä ladattiin parissa päivässä yli miljoona kertaa ja tähän päivään mennessä jopa kymmenen miljoonaa näyttökertaa. Samana vuonna Robinilta ilmestyi albumi, Koodi, joka myi triplaplatinaa kahdessa päivässä.Cheekin videoita on katsottu YouTubesta jo yli 78 miljoonaa kertaa. Hän on ehdottomasti nykyisen suomalaisen hipahtavan räp-popin lippulaiva, jonka avulla vain pienissä piireissä villinnyt hiphop ja räp on noussut suuren yleisön suosioon. Viime vuonna ennen keikkailutaukoa Cheek veti Olympiastadionin täyteen kahdesti – voidaankin puhua jonkunlaisesta Cheek-hysteriasta. Alkuvuosina Cheekin musiikki oli englanninkielistä, mutta nykyisin hän tekee vain suomenkielistä musiikkia ja on noussut suureen suosioon juurikin kotimaisilla hiteillään.JVG on helsinkiläinen räp-duo, joka nousi pinnalle kappaleellaan Häissä. Se nousi nopeasti latauslistan ja Suomen virallisen single-listan kärkeen. Duon alkuaikojen suosio on pitkälti YouTuben kautta suosioon nousseiden latausten ansiota. JVG:n ensimmäinen albumi Mustaa Kultaa nousi listojen kärkeen ja myi nopeasti kultaa. JVG on voittanut Emma-gaalassa kaksi palkintoa vuonna 2012.

Petri jaksaa yhä herättää kiinnostusta

Petri Nygård kuuluu suomalaisen musiikkimaailman kapinallisiin, joka tekee hieman epäsovinnaisia biisejä ja osaa myös ärsyttää osaa yleisöstä. Petri nousi monen muun nykyisen tähden tavoin suosioon suomalaista rockmusiikkia kritisoivalla biisillä Vitun Suomirokki, joka levisi nopeasti internetissä vuonna 2000. Biisi nousi suureen suosioon ja pian kyseinen artisti olikin kaikkien huulilla. Tätä kautta Nygård siirtyi levyttämään Poko Recordsille, jossa Vitun Suomirokki myi platinaa ja nousi kaikkien aikojen kakkoseksi levy-yhtiöiden sinkkulistalla.Nygård, oikealta nimeltään Petri Laurila, teki vielä kolme albumia, jonka jälkeen hän siirtyi tekemään englanninkielistä musiikkia taiteilijanimellä Travis Bicle. Vuonna 2009 Laurila latasi vanhan taiteilijanimensä Petri Nygårdin kautta suomenkielistä materiaalia internetin ja päätyi taas palaamaan entiseen taiteilijanimeensä ja suomenkieliseen musiikkiin suuren suosionsa takia. Tämän jälkeen taiteilijalta on ilmestynyt uusi albumi ja hän on keikkaillut entistä innokkaammin.