Hollywood on monella tavalla kummallinen ja ihmeellinen paikka; ainoastaan täällä saadaan surkeasta elokuvasta tehtyä hyvä mahtavalla musiikilla. Videopelien maailmassa moinen ei käy päinsä sitten millään. Samalla eeppinen pelimusiikki voi kuitenkin nostaa pelin aivan uudelle tasolle, joten käydäänpä läpi muutama tunnetuin ”tunnari”, joita voit vihellellä kesäauringon alla.

Mortal Kombat

Kaikki teinipojat muistavat Mortal Kombatin ja varsinkin tunnusmusiikin, jonka tahdissa samat teinipojat huutavat 20 vuotta myöhemmin. Kappaletta ei kukaan jaksa kuunnella loppuun asti, sillä ensimmäiset 15 sekuntia saavat kuuntelijan lähtemään tae-kwon-do-tunneille tai vaihtoehtoisesti ostamaan uusia kalusteita, jotka saivat ”iskua” kappaleen aikana. Flawless victory!

Super Mario

Super Mario Bros. on kiistelemättä maailman tunnetuin peli. Pelin suosio perustui sen yksinkertaisuuteen, mutta jostain syystä muutaman tunnin pelaamisen jälkeen yksinkertainen hyppy tai epäonnistuminen sai pelaajat raivon partaalle. Musiikin suhteen Mario-pelit kuuluvat melkein Mozartin ja Beethovenin rinnalle. Musiikin melodia on yksinkertainen, mutta petollisen tarttuva. Uskallamme väittää, että jos joku viheltää julkisella paikalla Marion alkutunnarin, joka toinen henkilö liittyy ”sävellykseen” mukaan.

Megaman

Toinen 90-luvun pelimaailman helmistä toi ruudulle ja pelaajien korviin kuuluisan melodian, josta tulevaisuuden miksausalan ammattilaiset ovat tehneet lukuisia eri versioita. Puhumme nyt tietenkin Megaman-pelistä. Nintendo 8-bittisellä maailmanmaineeseen liidellyt Megaman kuulostaa vielä tänäänkin futuristiselta musiikilta. Toisaalta jos Dubstep-tyyliä kutsutaan nykyään musiikiksi, on Megamanin melodia vähintäänkin Sibeliuksen kanssa samalla tasolla.

Starburst

Otetaan listalle myös nettikasinoiden legendaksi ristitty Starburst. Pelin kosminen teema kunnioittaa luonnollisesti futuristista melodiaa 60-biittiä per sekunti –tahdilla, tehden pelaamisesta rentoa ja rauhoittavaa. Mikäs sen mukavampaa kuin painella hiirtä miellyttävän ja lumoavan musiikin tahdissa ja voittaa sievoisia summia kahisevaa.

Halo

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisempänä hypätään nykyaikaan ja huippusuosittuun Halo-peliin. Jokainen Haloa hakannut Microsoft Xbox -konsolin suurkuluttaja laulaa luostarimunkin tavoin Halon tunnusmusiikkia aina pelin alkuvalikon avautuessa ruutuun. Toivottavasti kuulokemikrofonit on kytketty pois päältä, sillä kanssapelaajat tuskin arvostavat amatöörien oopperaa.Listalta puuttuu varmasti monta muutakin legendaarista tunnuskappaletta: esimerkiksi FIFA 99, Crash Bandicoot ja Call of Duty: Ghosts ansaitsevat kaikki kunniamaininnan, mutta viiden parhaan joukkoon mahtuvat vain ne kaikkein legendaarisimmat kappaleet.